Treceți la conținutul principal

Aviatorilor colt cu Demetriade ... sau dupa amiaza de septembrie intr-un cartier cochet ... sau de ce n-o sa votez nici de data asta..


Dupa amiaza de septembrie. Cartier cochet.

Un buletin va rog, ati trecut pe rosu.
Eu schitand o grimasa in cotul gurii, zic:
Pardon n-am vazut!
M-am uitat in ambele parti, nu trecea nimeni si am trecut.
Sunt doar doi pasi si s-a facut si verde chiar cand treceam.


Un buletin va rog, nu m-ati vazut?
Nu!
Daca m-ati fi vazut ati mai fi trecut?
Cred ca nu!
Nu spune nimic. Pesemne ca era raspunsul corect!?
O sa primiti un avertisment, bombane mai departe, deja scriind date de pe CI-ul pe care l-a infipt profesionist in partea de sus a mapei ca pe un semn de carte, in formularul dedicat.

Ma rog nu-i treaba mea, iti faci meseria, zic. Mi se pare totusi ca faci exces de zel.
De cand ne tutuim, intreaba pedant?
Pai nu te-ai prezentat ii zic!
Agent Xyz Alexandru spune reparand eroarea.
Salut, Domnule Agent Alexandru, zic intorcand pedanteria!
Termina rapid de completat formularul si mi-l intinde.
Aici si aici!
Semnez.

Si ce sa fac cu asta, intreb?
Nimic, imi raspunde, este un avertisment, il aratati prietenilor, il puneti in rama.
Intre timp ma uit la ce a completat Agentul pe linia punctata la mentiunea Locul: Aviatorilor/Mincu.
Cred ca am schitat aceasi grimasa in cotul gurii, zicand: Dar aici nu este Mincu, ma intorc cei 5-10-15 metri pana dupa colt si citesc Demetriade.
Ma intorc si ii transmit martial: Va rog sa corectati, este Demetriade!
Agentul schimba tonul si spune pe un ton martial, vizibil lucrat: m-am razgandit va dau amenda!
Intreb ca prostul: Dar de ce?
Pentru ca am constatat ca nu meritati avertisment si justifica aproape imediat: Ce conteaza ca nu este Mincu si arata diametral opus locului infractiunii rosii. Pai conteaza pentru ca aici sunt doar doi pasi, si conteza pentru ca nu am trecut pe rosu.
Agentul vizibil iritat reface pv-ul, tacticos.

Aici este o scena draguta. Trebuie sa ne intoarcem olecuta doar.


Inainte de a traversa am vazut un jandarm de paza la Ambasada Germaniei. Avand aceasta informatie proaspat in minte ii transmit agentului ca merg sa il anunt pe jandarmul acela de rapt, cu ghilimelele de rigoare, sau nu.
Intre timp acolo venise si o masina cu doi politisti-jandarm care din masina vorbeau, probabil chestii importante, cu jandarmul din post. Parcurg cei 20-30 de metri pana acolo si ma adresez celor trei, de parca eram salariat la ambasada, expunand succint situatia si intreband daca unul dintre dansii pot sa mearga pana dupa colt unde am fost jefuit, cu chilimelele de rigoare evident, sau fara. Pe un ton sec si intr-un discurs total decerebrat, in acceptiunea mea, imi transmit ca ei nu au treaba cu cei de la circulatie.

Toata discutia a durat vre-un minut si ma intorc la Agentul din colt spundu-i ca nu vine nimeni. Rade si imi spune fix acelasi lucru: Pai nu au treaba cu noi, cei de la rutiera.

Imi intinde pv-ul modificat, privesc linia punctata la mentiunea Locul: Aviatorilor/Demetriade.
Acum acesta arata bifa la Avertisment si un fel de figura geometrica intr-un cerc pe care mi-l traduce prompt Agentul ca suma de plata.
Privesc la mentiuni: Nu sunt.
Privesc mai jos: Semnat.
Ma gandesc o clipa si resemnat intreb ca prostul: Si cu asta ce fac? Agentul traduce: 15 zile, jumatate din suma, ...

Resemnat arunc sanatate, catre Agent si numar pasii, cativa 5-10-15, pana la intersectia Aviatorilor. Tocmai se face verde. Traversez.


Ma asez nauc pe banca din colt, privesc statuia cu vitejii inaripati, impaturesc hartia, ma ridic apoi si in cele din urma plec.
Ma intorc spre casa, pedestru, infrant.
Ma gandesc, unde s-a pierdut batalia oare, generale si-mi spun cu siguranta batalia nu este pierduta, a fost doar o lupta, inegala, miseleasca.
Imi zic sa-mi treaca: Poate ar trebui sa documentez video plimbarile mele de acum inainte, sau macar la intalnirile cu Agentii sa fie si Neo.

Tare sau ce?

Aventura continua insa, acum nu stiu ce este si nici colegii lui nu stiu. Am intrebat la o noua plimbare la sediul cu Agenti si in urma discutiei cu 021... .
Dar vom vedea ce este in sistem. Sistemul este sfant am inteles si traduce figura geometrica si spune exact, exact...
Dumnezeule Mare!
Cu alte cuvinte restul sunt detalii, detalii, neimportante, neimportante, oricum mai putin spumoase.

Un pamflet in cateva ganduri pentru urmatoarele personaje:

- Domnii lor lor Aviatori lor colt cu Demetriade
Mai bogatilor cu semafor, semaforul ala e inept, in alte parti unde trebuie nu functioneaza.

- Domnul Agent
Pun in rama doar atitudini, doar experiente, nu hartii si uneori, doar uneori, insa de toti banii, in insectarul personal personaje.
Recunosc nu aveam Agent, acum exista.
 

- JohanessBurg
Romania este prea tare si prea frumoasa sa o faci normala, sau sa o faci normal cu dansa. N-ai cum, e peste poate. Oricum ar fi nu cred ca stii cum se face si nici nu te intereseaza. Stiu, stiu... ghinion. Nu ti-ar iesi in timp util si nu se poate, nu... nu se poate pe silabe.

- Dansylla
Diferenta dintre romani si romani nu este la salariu Doamna. De fapt este, evident, de aceea ne spunem bogati si prea bogati, dar nu la asta ma gandeam. NewsFlash: nu mai avem saraci in Romania, avem doar batrani, dar de ei se ocupa Hashtag si bogati si tot Hashtag stie cum si ce. Matale zi ca Liviu si grija la punctuatie si orientare in spatiu ca de restul se ocupa Johann Sebastian Wernerescu spre sarbatorile de iarna, are tot ce trebuie si il chema potrivit... adica normal.

- TarCean colt cu Bratianu
Domnule n-am ce zice, curat murdar. Dar cred ca stii mai bine decat noi cum se sade pe scaune tapene, prin sali inalte, printre cuvintele lucrate si sigur sunt instrumente bassesdentiale aistea. De ce te mai razboisi nene cu nea Petre O al V-lea. Unde mai pui ca tre sa ai si sezutul dedicat. Te-ai fi asortat n-am ce zice.

- HashBarNa
Prietene oricine-ai fi si oricine te-ar numi, de oricate ori te-ai da peste cap, si pe oricine ai vota in turul 2 sa nu confunzi Romania noastra cu Europa vostra.
Sau poate ca ar trebui sa fac TAG Romaniei in task-ul asta: Voteaza unul care HabarAre.
Dar hei sa dea Barna cu ideile in noi sa ne treaca toate tarele. Salveaza dom'le Romania de sa-i merga fulgii.
Nene vezi ce faci: Aviatorilor colt cu SRLia.

- Bruynseels
*) Doamna, sa fie cu iertare, n-am rima pur si simplu, poate Bruselles dar nu se leaga. Doama sa dam si la Agent Tesla S facelift Electric 428CP Aut1 P100D sa fie si poate ca atunci meritam si noi ceva, ceva, acolo. Doar asa reparati defectele din nastere, din educatie proprie si din cea militarizata sau nu, secreta sau nu, onorata sau nu, inalta sau mai putin. Trebuie sa dam la bogati bogatie si belsug, noi tot nu stim sa facem nimic cu ea.
Eeeeeeiii si atunci si specialisti si cu asa scule, scumpe, pricepute, sa vedeti cum se schimba treaba. Complet. Definitiv.
Ioana draga Resistance is futile.


- Nasu Cumpa
Aici n-am ce sa spun, decat sa sper ca Agentul m-a salvat din a gandi prea mult si prea des.
Sablonul este unul si cred ca se foloseste ca uniforma de la Opinca la Vladica.
Nu am decat o speranta aici, Alexandru... nu, nu agentul ci candidatul... de va face mai mult pentru Romania si ideea de Alexandra.

- Conu Dia
Cu asa decor, costume, scenarii, acum si extinse abroad si cu figuratie la greu si masti gen matrioska de fond de ten la machiaj, cred ca merita si Romania un actor bun.
Dar ce te faci ca noi toti suntem spectatori, ca doar nu suntem prosti sa fim actori, unul mester, altul priceput in alta, celalat cel mai bun din lume in ce face plus valoare si toti romani cu R MARE.
Totul este, ma gandesc, sa nu fie unul prost actorul asta de care ziceti, sa nu faca un act prost, sau sa nu amestece genurile comedie/drama/etc. si asa prea amestecate pe la noi ori sa nu le dezlege prea rau.
Ai o problema cam mare monser, zic, iar biletul fiind platit s-ar putea sa n-ai obraz sa restitui increderea, cata e ea, cata a mai ramas. Da daca e, respect!
Aveti insa grija la pauzele dintre acte. Exersati actul de mai sus, intre cele de forta si de profunzime, fara discutie necesare.
Pe Paleololo lasa-l ca nu stie ce-ar zice taicasu de-ar sti. Mare om! Mare!

- PaleoDiet
De ce nu votez? Simplu!
Nu vreau sa ma amedez singur, cum o facui mai sus cu Agentul pe post de... Tesla!
Hai de zi cum e prin carti bune treaba asta si cum ai sti matale ce si cum! Zi ma, zi! Sau intrebi si la basseu pentru resume.

Daca mai sunteti, doamnelor si domnilor, ma scuz respectuos, n-am vazut, n-am vazut !!

:) :) :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

te cautam!

words..

bucati de vis.. intamplari intr.un univers imaterial.. in care cresc iarba si aseaza roua.. intamplari intr.o lume deschisa, rasturnata, efemera.. bucati de suflet intr.un gand etern, manuscris pe tablite de lut, de metal, pe ziduri in intuneric, sub ere.. apuse.. apus.. rasarit.. sunete pentru timp, aripi pentru noptile sub luna si stele.. bucati de vis.. intamplari in pleoapele tale, fire in parul tau moale, sfios ametist pe obraz, dianei sangerie prada.. bucati de vis.. soapte in limbi uitate, atat de usoare precum adierile de vant in casa vantului cand amesteca furtuna cu anotimpul linistii.. peste marile albastre panza.. inalta, diafana, in culoarea diminetii, ramasa dupa ultimul soare si dupa ultima luna, cu toate anotimpurile la un loc, peste varste, dincolo de eroi, cu zeii toti imbatati de timp si indestulati de intinderea intelepciunii, devenita rece, stearpa.. singuratate.. bucati de vis.. soapte uitate, devenite imbratisari mute, transformate in povesti de la inceput