Treceți la conținutul principal

mecanismul elvetian si cordul romanesc 4!

gandul ca prostul se poate trezi chiar si pentru o secunda nu este grav, nu este mai greu decat acela ca aparenta si efemera lui intelepciune inteleptul o ghiceste sub un suras, uneori bizar, alteori abia o grimasa, oricum ar fi insa un semn ca ceva muschi si scanteie se gasesc in tot ce este viu

poate fi numai o idee, poate fi alegere, inteleapta sau nu si deasemea poate poza drept fatalitate, faptul ca suntem condusi de prosti, ca suntem guvernati de prostie.
cand ploua, sa spunem inteleptul inventeaza umbrela si mersul in ploaie, nu pentru a o alunga, prostul poate gasi prostia de a locui in schimb in paradis, fara ploaie si fara pic de nori. de ce sa intelegem si sa gandim cu capul nostru cand putem face exact nimic, ca de pilda -"m-am gandit ca ar trebui sa facem un caiet", sentimentul ca am fi trecut cumva de timpul utilelor bastonase fara sa prindem sensul pe care prostul acum si "aici" il dezvaluie fiind o povara aproape de nebunie si delir.

un caiet da, un caiet ridicat la rang de harpa si desigur in mana deprinsa nu cu note de filosof, poet sau critic in marginile nescrise si colturile devenite neincapatoare si demne de panza unui paianjen sfios/prins in magia echilibrului in ate, nu desigur ca nu, deprins in mana fin uzata a prostului sa sune a plin, a "s-a facut intocmai!" si mai ales sa cantareasca, greu... cu miros de rutina, ca un vin invechit la intamplare desi anul parea unul bun

ideea cu prostia din seara asta este ca daca ii dai prostului loc de idee, poate e pe undeva bine, dar cum tinem la toate speciile, dispar multe si multe nu mai sunt de parca n-au fost nicicand, prostul caci nu poti gandi altfel demersul, scuteste seamanul de povara si ii da procedura, asa ca nici hais nici cea, doar putere sa ai nea nae!

legenda:
- prostia nu pare a fi lipsa gandului sau lucrului cumva miscat inainte in cap ci pare a fi o parte experienta prostiei, o masura jumate untdelemnul "se face sefu sau sefa", nu e loc de bunica si o alta masura, pentru a se lega toata lucrarea, incrancenarea potrivita in proiect. se pare ca nu dospeste ci este instant bolul, cald, rece, dupa situatie si exasperare si mai ales daca e luni sau sfarsit de saptamana, cand mai poti sa o gusti de gluma, una proasta.
- ce sa faci atunci cu bunul gust sau cu soarecele de si in bucatarie? comedie desigur, comedie... divina comedie! -elvetianul este aici evident frantuz si chitait

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aviatorilor colt cu Demetriade ... sau dupa amiaza de septembrie intr-un cartier cochet ... sau de ce n-o sa votez nici de data asta..

Dupa amiaza de septembrie. Cartier cochet. Un buletin va rog, ati trecut pe rosu. Eu schitand o grimasa in cotul gurii, zic: Pardon n-am vazut! M-am uitat in ambele parti, nu trecea nimeni si am trecut. Sunt doar doi pasi si s-a facut si verde chiar cand treceam. Un buletin va rog, nu m-ati vazut? Nu! Daca m-ati fi vazut ati mai fi trecut? Cred ca nu! Nu spune nimic. Pesemne ca era raspunsul corect!? O sa primiti un avertisment, bombane mai departe, deja scriind date de pe CI-ul pe care l-a infipt profesionist in partea de sus a mapei ca pe un semn de carte, in formularul dedicat. Ma rog nu-i treaba mea, iti faci meseria, zic. Mi se pare totusi ca faci exces de zel. De cand ne tutuim, intreaba pedant? Pai nu te-ai prezentat ii zic! Agent Xyz Alexandru spune reparand eroarea. Salut, Domnule Agent Alexandru, zic intorcand pedanteria! Termina rapid de completat formularul si mi-l intinde. Aici si aici! Semnez. Si ce sa fac cu asta, intreb? Nimic, imi raspunde, e

te cautam!

foreshadow.. or the watchers of the sky

in fact we all pay with time and we pay in full.. why people love other people I heard just the other day.. a day i loved by the vanilla frame, the light, the foam cloud with funny shapes, the salty and simple scent of a woman, the unimpaired colour of the sky.. order is some king of enslavement, pay day a bit of potential anarchy.. time is not money after all, and if we pay in time imagine.. imagine all the people.. imagine the derivatives on that we might be the piggy banks and.. how about the change on everything.. how about that.. about the tag on love for you..