Treceți la conținutul principal

mecanismul elvetian si cordul romanesc 6!

gasisem un fir in labirintul minotaurului si cautam nu iesire ci sens, sensul prostiei, mai ieri...
a cauta piatra filozofala este poate nu mai greu de atat.
prostia speram a fi o alta fata umana ca si geniul, cu toate astea zi de zi gasim schimonosiri, diformitati, iluzia unui demers potrivit rezultatelor prostiei si geniului, pe situatie, pe starea de fapt.
nu au fata umana nici prostia si nici geniul.
ceea ce nu intelege, prostul aneantizeaza, trimite la bau bau, infiereaza si croieste asa un fel scut sub care regula, moneda si gust, devine brat de fier. se pare ca doar asa se pot muta popoare prin istorie, crea surplus si eleva. ceea ce e de neinteles este imposibilitatea saltului energetic pe o raza superioara, mai aproape de parintele relativitatii. nu spun involutie ci incremenire, supraincarcare cu efort, mental insa doar ca masochism, intr.o lume ambigua, in promiscuu si postistorie. nu e desigur finalitate la noi ci doar putin, foarte putin capat de linie pentru simplul fapt ca geniul la noi e pura prostie, rafinata.
as mai retine punctual o stare/staza a prostiei de conjunctura/conflict/ipoteza si anume perplexitatea prostului fata de inteligenta adusa ca o boare usoara, inerta prin demers si sterila in sens. prostul ghiceste infinitul lipsa din ea si devine instinctual lenes, maleabil, oleaca mai dispus luptelor pe tabla de sah, fara victime si prizonieri cu o/doua stea/stele in frunte. acest virus cumva mort nu creaza insa imunitati ci dimpotriva se alege printre vanturile pamantului vantul care a stat intr.o noapte sau a stat intr.o zi, nu ultima desigur a ideii si nu prima poate a razboiului generatiilor de plumb.
perplexitatea intuita este una infinita, scurge in dezgust, fatalitate si aproape nebunie, pentru orice neuron plecat la scoala si aici amintim de scoala romaneasca cu spiritul ei profund practic sau etern introvert

mecanismul elvetian nu are loc decat in instrumentele revolutionare, tacaneli si pacaneli pe masura inclestarilor in proiecte fie marete fie eterne, fie atoate si atot cuprinzatoare fie montate/insurubate pe filetul fara crenel, made in romania.

legenda:
- am putea construi o galaxie prin decret, inainte de a intelege cum se paseste printre stele
- de ce sa pasim cu grija? pentru ca am putea stinge niste sori! din prostie si frica, din nevoia involuta/instinctuala/neimpacata cu viata si moartea, nevoia noastra de intuneric, poate doar pentru a tanji/ranji la lumina. poate ca nu suntem facuti cu adevarat decat din stelele pe care le vom fi stins!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

dupa 30 de ani..

 inapoi in banca, banca a doua de la geam disclaimer --- Textul va suferi transformari chiar aici, cu alte cuvinte este si va fi ciorna si draft si eseu in forma finala, toate in acelasi timp. Drumul dus a fost de placere avand chiar si un calator urecheat si mustacios... un motan cel de intors insa, intr-un registru horror, with another kind of animals, with smells and all kinds of onomatopoeia and belch.  Intamplarea a facut sa ne regasim, dupa atatia ani, cu amintiri, cu regrete, cu emotii... intamplarea vietii, careia ii suntem voie si ne.voie, sens si ignoranta... Pot chiar sa spun ca am vazut un lup inlacrimat, un casio functiona(l)r, un antreprenor aproape evazionist, o cretzulina sic si aproape tepoasa, un rebel albastru, o fata de la etajul pentru care nu aveam lift si nici scara... insa am gasit destule amintiri inca vii... toate... Atat de natural a fost totul, incat m-am intrebat serios daca, dupa atatia ani, mi-am facut tema (te(a)ma vietii ne pune pe fiecare dint...

i`m very old and very wrong..

  1. De ce ai accepta acest joc?   2. Vintage or new age?   3. De ce ai croit blogul sau un cont pe facebook?   4. In ce limba gandesti si in care ti.ai dori sa scrii?   5. What do you want to be when you grow up?   6. Unde ar merita sa petreci tot restul vietii si unde ai putea sa ratacesti o eternitate?   7. Este e=mc2 o afirmatie sau o dorinta?   8. Carte vs. film sau teatru!   9. Ultimul regret! 10. Ce jucarie ratacita in copilarie ti.ar lipsi acum daca te.ai gandi la asta fie doar prin faptul ca am intrebat? 11. Ce ai sa faci de ziua ta?

debug-ing today sau forensics by hearth

disclaimer - Textele din debug vor fi texte unitare (de mirare si de status quo) si texte de integrare (de invatare si de status quo) prin diluare cumva in abstract, in paradigma limbajului si al algoritmului zilei in care ma aflu si care a creat, eventual, un BUG in productie am inceput cu 0 si 1, cu a gasi valoarea de eureka a unui singur click intre stari, aproape ca intr-o joaca de copil... Char.lie Chap.lin - Feeding Machine  https://youtu.be/UwahG1s4dqI?si=bJVFbaeE6_c3_AHS   continuam cu simulari colosale si abstractizari incredibile pentru a plusa cu 0 si 1, ca stari inerte intr-o limba a statisticii, in dialectul cel mai inert si mai lipsit de viata, ca in invocatiile antice la zeii pagani, multi... din frici si din eter creati, de intamplacea celor ce eram, gratie, evident intamplarii, sansei, elementelor, timpului...  ori daca divinitatea nu ar arunca zaruri, doar asa de amorul creatiei, de ce nu am face noi intreprinderea, ridica miza si uita filozofia nasterii...